Nyt edulliset lentolippujen hinnat!

Yksityisyydensuojakäytäntö

Tietosuojakäytäntö

Aiheet

Johdanto
Keräämämme henkilötiedot
Keräämämme arkaluonteiset henkilötiedot
Mitä teemme henkilötiedoillasi?
Henkilötietojesi jakaminen
Kolmannen osapuolen toimittajat
Oikeutesi
Tietoturva
Sähköpostiasetusten hallinta
Näin voit ottaa meihin yhteyttä
Muutokset tietosuojakäytäntöön

Johdanto

Tämän verkkosivuston palveluntarjoaja on OY SRG Finland AB, joka on osa Etraveli Groupia. Etraveli Groupiin kuuluvat yritykset käsittelevät päivittäisessä liiketoiminnassaan erilaisia henkilötietoja, kuten nimiä, sähköpostiosoitteita ja muita matkustamiseen liittyviä tietoja. Siksi suhtaudumme vakavasti tietoturvaan ja tietosuojalainsäädännön noudattamiseen. Tässä tietosuojakäytännössä kuvataan, miten keräämme, tallennamme, käytämme ja luovutamme mahdollisia henkilötietojasi, joita keräämme käyttäessäsi tätä verkkosivustoa. Lisäksi kerromme, miten suojaamme henkilötietojesi yksityisyyttä ja luottamuksellisuutta. Olitpa palvelujemme uusi asiakas tai pitkäaikainen käyttäjä, yksityisyytesi on meille tärkeää, joten tutustu käytäntöihimme ja ota meihin yhteyttä, jos sinulla on kysyttävää.

Etraveli Group AB, rek. nro 556584-4684 (”me”) on henkilötietojesi niin kutsuttu rekisterinpitäjä ja siksi vastuussa henkilötietojesi käsittelyn lainmukaisuudesta.

Keräämämme henkilötiedot

Keräämme yleisesti ottaen sellaisia henkilötietoja, joita tarvitsemme, jotta voit tehdä matkajärjestelyjä ja varauksia. Nämä tiedot sisältävät muun muassa seuraavia tietoja: etu- ja sukunimesi, syntymäaikasi, sukupuolesi, puhelinnumerosi, passitietosi, sähköpostiosoitteesi ja maksutietosi. Henkilötiedot, joita tarvitsemme verkkosivustomme kautta tekemiesi matkavarausten toteuttamiseen, ovat ainoat pakolliset tiedot, jotka sinun on annettava. Saatamme käyttämistäsi matkapalveluista riippuen kerätä sinulta myös kanta-asiakasnumeron, tietoa erityisruokavaliostasi tai terveydentilastasi (tarvittaessa) sekä muita matkajärjestelyjesi kannalta olennaisia tietoja tai toisen matkapalvelujen tarjoajan (kuten lentoyhtiön, vakuutusyhtiön tai vastaavan) vaatimia tietoja. Luettelo ei ole tyhjentävä. Jos soitat asiakastukeemme, keräämme puhelun aikana antamiasi tietoja. Kuten alta ja evästekäytännöstämme näet, verkkosivustomme evästeet keräävät myös joitain tietoja.

Voimme lain mukaan hankkia sinusta tietoja liikekumppaneilta ja muista riippumattomista kolmannen osapuolen lähteistä. Esimerkiksi petosten havaitsemiseen käyttämämme palvelut voivat tuottaa henkilötietoja, kuten osto- tai demografisia tietoja.

Jos teet verkkosivustomme kautta varauksen jollekin muulle henkilölle, pyydämme kyseisen henkilön henkilötietoja. Sinun on tällaisessa tapauksessa kerrottava kyseisille henkilöille tästä tietosuojakäytännöstä ja saatava hänen suostumuksensa. Heidän tietojansa voidaan tarkastella ja muuttaa vain sinun sähköpostiosoitteesi kautta.

Keräämämme arkaluonteiset henkilötiedot

Saatamme joissain tapauksissa käsitellä niin kutsuttuja ”erityisiä henkilötietoja”, joita pidetään arkaluonteisina tietoina. Näin voi olla esimerkiksi, jos (i) olet toimittanut lääkärintodistuksen käyttääksesi peruutusturvaa tai pyytääksesi hyvitystä lentoyhtiöltä, (ii) terveydentilasi tai sairautesi vaikuttaa matkaasi ja pyydät tilanteeseen apua tai se vaatii selvitystä tai (iii) olet pyynnössäsi paljastanut muita sinua koskevia arkaluonteisia tietoja.

Pyydämme suostumuksesi, ennen kuin käsittelemme arkaluonteisia tietojasi. Siksi pyydämme sinua käyttämään arkaluonteisten tietojen toimittamiseen verkkosivustollamme olevia erityisiä yhteydenottolomakkeita. Yhteydenottolomakkeiden kautta voit antaa sovellettavan tietosuojalainsäädännön edellyttämän suostumuksesi. Voit luonnollisesti perua tällaisen suostumuksen milloin tahansa ottamalla meihin yhteyttä (katso tämän käytännön kohta ”Näin voit ottaa meihin yhteyttä”). Emme käsittele sellaisia arkaluonteisia henkilötietoja, joiden käsittelyyn et ole antanut lupaasi tai joita emme ole saaneet sinulta. Vain tietyillä työntekijöillämme on pääsy arkaluonteisiin henkilötietoihisi. Kun olemme käsitelleet arkaluonteisia henkilötietojasi pyyntösi mukaisesti, poistamme tiedot mahdollisimman nopeasti, ellei laki muuta edellytä.

Mitä teemme henkilötiedoillasi?

Jotta saamme käsitellä henkilötietojasi, sovellettava tietosuojalainsäädäntö edellyttää meiltä niin kutsuttua oikeudellista perustaa kuhunkin henkilötietojesi käsittelytarkoitukseen. Tästä syystä olemme laatineet alla olevan taulukon, jossa kuvataan kunkin käyttötarkoituksemme oikeudellinen perusta.

Mitä teemme (tarkoituksemme henkilötietojesi käsittelyyn) Oikeudellinen perustamme Säilytysaika
Meiltä pyytämiesi matkajärjestelyjen ja varausten toteuttaminen (esim. välittämiemme matkapalvelujen varaukset, omien palvelujemme tarjoaminen). Tämä sisältää matkajärjestelysi ja varaustesi suorittamisen ja hallinnan, maksujen käsittelyn sekä näihin liittyvän viestinnän sähköpostitse, puhelimitse tai tekstiviestillä (esim. vahvistukset, muutokset ja muistutukset). Kanssasi solmitun sopimuksen toimeenpano. Kun olet antanut meille arkaluonteisia henkilötietoja, oikeudellisena perustana on antamasi suostumus. Kolme (3) vuotta ostopäivästä. Arkaluonteisia henkilötietoja koskevan suostumuksen voi perua milloin tahansa. Jos olet tehnyt ostoksen luottokortilla, maksutietojasi säilytetään enintään tunnin ajan. Muita maksutietoja ei säilytetä.
Jos olet aloittanut varausprosessin, mutta ostoa ei ole viety päätökseen, voimme lähettää sinulle sähköpostiviestin, jossa on linkki hakutuloksiin tai aloitettuun varaukseen riippuen siitä, missä vaiheessa varausprosessia verkkosivuston käyttö keskeytettiin. Oikeutettu etumme harjoittaa liiketoimintaa ja mahdollistaa ostostesi tekeminen syöttämättä tietoja uudelleen. Jos et haluat saada näitä sähköpostiviestejä, voit perua tilauksen milloin tahansa sähköpostiviestin kautta. Vuorokauden kuluessa siitä, kun keskeytit varausprosessin.
Ennen kuin matkasi alkaa, tarjoamme sinulle matkajärjestelyihisi liittyviä lisätietoja ja tarjouksia, kuten mahdollisuuden lisämatkatavaroiden kaltaisiin lisäpalveluihin, sekä muuta matkasi kannalta hyödyllistä tietoa. Osa sähköpostiviesteissä olevista tiedoista perustuu profilointiin, jota tehdään varausprosessin aikana antamiesi tietojen perusteella (esim. matkustuspäiväsi, matkakohteesi jne.). Oikeutettu etumme tarjota sinulle mukavampi matka ja mahdollisuus saada helposti matkaasi koskevaa lisätietoa. Korkeintaan siihen asti, kun matkasi alkaa. Muuta vastaavaa käsittelyä voidaan jatkaa alla määritettyjen tarkoituksien mukaisesti. Jos et halua näitä tietoja, voit kieltäytyä niiden vastaanottamisesta milloin tahansa sähköpostiviestin kautta tai verkkosivustollamme (katso tämän käytännön kohta “Sähköpostiasetusten hallinta”).
Matkasi jälkeen voimme lähettää sinulle sähköpostitse uutiskirjeemme, jossa on suosituksia muista matkajärjestelyistä sekä sinua mahdollisesti kiinnostavista tuotteista ja palveluista. Osa suosituksista perustuu profilointiin, jota tehdään matkan varauksen yhteydessä tekemiesi valintojen ja sähköpostiviesteihimme reagointisi perusteella. Oikeutettu etumme harjoittaa liiketoimintaa ja mahdollistaa sinulle juuri sinua kiinnostavien matkajärjestelyjen tekeminen. Kaksi (2) vuotta ostopäivästä. Jos et halua näitä sähköpostiviestejä, voit kieltäytyä niiden vastaanottamisesta milloin tahansa sähköpostiviestin kautta tai verkkosivustollamme (katso tämän käytännön kohta “Sähköpostiasetusten hallinta”).
Voimme tarjota sinulle asiakastukea, kun otat meihin yhteyttä sähköpostitse, verkkosivuston yhteydenottolomakkeilla tai verkkosivustochatilla. Kanssasi solmitun sopimuksen toimeenpano. Kun olet antanut meille arkaluonteisia henkilötietoja, oikeudellisena perustana on antamasi suostumus. Kaksi (2) vuotta kunkin asiakastukitapauksen sulkemisesta. Arkaluonteisia henkilötietoja koskevan suostumuksen voi perua milloin tahansa.
Tallennamme asiakastukipuhelut (tulevat ja lähtevät) laadunvarmistusta ja mahdollisia tulevia pyyntöjäsi tai tiedusteluitasi varten. Vain tietyillä työntekijöillä on pääsy tallenteeseesi.

Oikeutettu etumme (i) parantaa palveluamme sisäisen koulutuksen avulla ja, mikäli tarpeen, (ii) ratkaista mahdollisia pyyntöjäsi ja vaateitasi.

Kuusi (6) kuukautta puhelun päivämäärästä. Jos et halua, että puhelu nauhoitetaan, voit vastustaa nauhoittamista ennen kuin nauhoitus alkaa.
Evästeiden käyttäminen esimerkiksi tämän verkkosivuston käytettävyyden parantamiseksi, yksilöidyn käyttökokemuksen tarjoamiseksi ja käyttötilastojen keräämiseksi. Käytämme myös istuntoevästeitä parantaaksemme tämän verkkosivuston turvallisuutta.

Suostumuksesi verkkosivuston evästebannerin kautta. Voit perua suostumuksesi milloin tahansa.

Evästeen tyypin mukaan. Jos et halua meidän tallentavan evästeitä tietokoneellesi, voit kieltää evästeet verkkosivustollemme saapuessasi. Katso tarkemmat säilytysajat evästekäytännöstämme.

Edellä mainittujen tarkoitusten lisäksi suoritamme sellaisia päivittäisiä toimenpiteitä, jotka ovat tarpeen, jotta yritykset voivat tarjota kuluttajille palveluja, kuten kirjanpito ja laskutus, lakisääteisistä velvollisuuksista (kuten seulontavelvoitteet) huolehtiminen, maksupetosten havaitseminen ja verkkosivustomme turvallisuuden ylläpito. Siltä osin kuin sovellettavat lait eivät tätä edellytä, ryhdymme näihin toimenpiteisiin oikeutetun etumme perusteella. Käsittelemme ja tallennamme esimerkiksi joitakin henkilötietoja kirjanpitoa varten. Ruotsissa, jossa Etraveli Group AB:n pääkonttori sijaitsee, kirjanpito on arkistoitava vähintään seitsemäksi vuodeksi.

Säilytysajat määräytyvät sen ajan perusteella, joka tarvitaan, jotta sinä voit käyttää palveluitamme tai me voimme tarjota palveluitamme sinulle, jotta pystymme noudattamaan sovellettavaa lakia, ratkaisemaan mahdollisia riitoja ja muutoin harjoittamaan liiketoimintaamme.

Henkilötietojesi jakaminen

Jaamme henkilötietojasi vain silloin, kun se on tarpeen tässä tietosuojakäytännössä lueteltuihin tarkoituksiin. Tämä voi koskea tietojen jakamista muille Etraveli Groupin yrityksille, valtion viranomaisille lakisääteisistä syistä ja luotettaville liikekumppaneillemme. Voimme jakaa henkilötietojasi (mukaan lukien arkaluonteiset henkilötiedot soveltuvin osin) matkapalveluiden tarjoajille, joille varauksesi tehty (kuten lentoyhtiöt), muiden ostamiesi palvelujen palveluntarjoajille (kuten vakuutusyhtiöt) ja maailmanlaajuisille jakelujärjestelmille (ns. GDS:t), jotka mahdollistavat teknisesti matkajärjestelyidesi ja varaustesi teon.

Kukin kumppani on itse vastuussa henkilötietojesi käsittelystä saatuaan tiedot meiltä, eli sinun on otettava yhteyttä asiaankuuluvaan kumppaniin, jos sinulla on sovellettavan tietosuojalainsäädännön mukaisia oikeuksiasi koskevia pyyntöjä. Kumppanit voivat sijaita eri puolilla maailmaa. Suosittelemme, että luet kumppaneiden tietosuojakäytännöt saadaksesi tietoa siitä, miten he käsittelevät henkilötietojasi.

Jaamme henkilötietojasi myös muille yrityksille (niin kutsutuille tietojen käsittelijöille), joita tarvitaan pyytämiesi palvelujen tarjoamiseen. Nämä voivat olla esimerkiksi puhelinpalvelujamme tarjoavia palveluntarjoajia sekä muita toimittajia ja myyjiä, jotka käsittelevät henkilötietojasi toimittaessaan palvelujaan meille (esimerkiksi ulkoinen tallennus). Näitä ovat myös maksupalvelujen ja petoksia ehkäisevien palvelujen tarjoajat, IT-infrastruktuurin tarjoajat, ohjelmistoratkaisu- ja ohjelmistoinsinöörit sekä rahoitus-, hallinto- ja oikeudelliset palvelut ja työkalut. Kun henkilötietojen käsittelijä käsittelee henkilötietojasi, hän tekee sen vain riittäviä turvatoimia noudattaen ja vain antamiemme ohjeiden mukaisesti. Tämä tietosuojakäytäntö koskee henkilötietojen käsittelijöiden tapaa käsitellä henkilötietojasi.

Matkailualan globaalin luonteen takia henkilötietojasi voidaan käsitellä eri puolilla maailmaa, jos osapuolet, joille jaamme henkilötietojasi, sijaitsevat EU-/ETA-alueen ulkopuolella. Henkilötietojen jakaminen EU-/ETA-alueen ulkopuolelle edellyttää tiettyä oikeudellista perustaa sovellettavan tietosuojalainsäädännön nojalla. Jos Euroopan komissio katsoo, että jokin maa takaa riittävän henkilötietojen tietosuojatason, se on oikeudellinen perustamme. Jos haluat nähdä luettelon tällaisista maista, klikkaa tätä. Muutoin käytössä on kaksi oikeudellisten perusteiden päätyyppiä, joiden perusteella voimme jakaa tietoja. Ne ovat seuraavat:

  1. tietojen siirto on tarpeen, jotta voimme toimeenpanna kanssasi solmitun sopimuksen, jos olet esimerkiksi varannut lennon EU:n/ETAn ulkopuolella toimivalta lentoyhtiöltä (GDPR:n art. 49.1 mukaisesti) ja
  2. II. meillä on tietojen siirtoa varten käytössämme erityisiä teknisiä ja organisatorisia turvatoimia ja Euroopan komission hyväksymät kansainvälisiä siirtoja koskevat vakiosopimuslausekkeet on allekirjoitettu (klikkaa tästä lukeaksesi mallisopimuslausekkeet kokonaisuudessaan).

Kolmannen osapuolen palveluntarjoajat

Huomaa, että verkkosivustollamme on linkkejä muille verkkosivustoille ja kolmannen osapuolen tarjoamaa sisältöä. Tämä tietosuojakäytäntö koskee vain omaa verkkosivustoamme ja omia palvelujamme. Kun siirryt linkkien avulla muille verkkosivustoille tai käytät kolmannen osapuolen palveluja ja tuotteita, perehdy niiden tietosuojakäytäntöihin. Jos otat meihin yhteyttä sosiaalisen median kautta, tämä tietosuojakäytäntö ei koske kyseisen yhteydenoton yhteydessä antamiasi henkilötietoja. Suosittelemme tällöin lukemaan kyseisen sosiaalisen median tarjoajan tietosuojakäytännön.

Oikeutesi

Sovellettavan tietosuojalainsäädännön mukaan sinulla on tiettyjä oikeuksia niin kutsuttuna rekisteröitynä. Luettelemme alla oikeutesi. Sinulla on muun muassa seuraavat oikeudet:

  1. Oikeus saada pääsy tietoihin – Sinulla on oikeus saada pääsy käsittelemiimme henkilötietoihisi. Lisäksi sinulla on oikeus saada tiettyjä tietoja siitä, mitä teemme henkilötiedoillasi. Kyseiset tiedot annetaan tässä asiakirjassa.
  2. Oikeus tietojen oikaisemiseen – Sinulla on oikeus oikaista sinua koskevat virheelliset tiedot ja täydentää puutteellisia henkilötietoja. Huomaa, että tämä ei ole ehdoton oikeus ja että emme välttämättä pysty korjaamaan antamiasi virheellisiä henkilötietoja esimerkiksi lentoyhtiöiden sääntöjen vuoksi, ja että kyseisistä muutoksista voi koitua lisäkustannuksia.
  3. Oikeus tietojen poistamiseen – Sinulla on oikeus saada henkilötietosi poistetuksi. Tätä kutsutaan “oikeudeksi tulla unohdetuksi”. Huomaa, että tämä ei ole ehdoton oikeus ja että voimme säilyttää henkilötietoja tietyissä olosuhteissa.
  4. Oikeus käsittelyn rajoittamiseen – Sinulla on oikeus rajoittaa henkilötietojesi käyttöä. Huomaa, että tämä ei ole ehdoton oikeus ja että voimme jatkaa henkilötietojen käsittelyä tietyissä olosuhteissa.
  5. Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen – Sinulla on oikeus saada meiltä henkilötietosi (tai saada henkilötietosi välitettyä suoraan toiselle rekisterinpitäjälle) jäsennetyssä, yleisesti käytettävässä ja koneellisesti luettavassa muodossa.
  6. Oikeus vastustaa tietojen käsittelyä – Sinulla on oikeus vastustaa tietyntyyppistä tietojen käsittelyä. Tämä koskee kaikkia toimiamme, jotka perustuvat ”oikeutettuun etuumme”, mukaan lukien profilointiin perustuvat käsittelytoimet edellä kohdassa ”Mitä teemme henkilötiedoillasi?” kuvatulla tavalla.

Lisäksi sinulla on oikeus tehdä valitus asianmukaiselle tietosuojaviranomaiselle.

Tietoturva

Henkilötietojesi suojaamiseksi olemme toteuttaneet useita teknisiä ja organisatorisia turvatoimia ja ylläpidämme korkeaa turvallisuustasoa kaikissa järjestelmissä. Tällaisia turvatoimia ovat muun muassa seuraavat:

  • jäljitettävyys, katastrofien jälkeinen elvyttäminen, pääsyrajoitukset jne.;
  • pseudonymisointi ja salaus tarvittaessa;
  • maksutietojen käsittely maksukorttialan tietoturvastandardien (PCI DSS) mukaisesti ja
  • sellaisten suojattujen yhteyksien käyttö, jotka salaavat tietosi internetissä estäen niiden varastamisen niitä siirrettäessä.

Lisäksi sovellamme tiettyjä käytäntöjä varmistaaksemme, että työntekijämme (joita sitovat salassapitovelvoitteet) käyttävät henkilötietoja vain silloin, kun se on tarpeen. Kyseisissä käytännöissä määritetään myös vaatimukset niihin tilanteisiin, joissa käytämme alihankkijoita tai otamme käyttöön uusia IT-järjestelmiä.

Sähköpostiasetusten hallinta

Tässä on linkki henkilökohtaisten asetusten määrityskeskukseen.

Näin voit ottaa meihin yhteyttä

Jos sinulla on henkilötietojesi käsittelyyn tai evästeiden käyttöön liittyvää kysyttävää, jos haluat käyttää sovellettavan tietosuojalainsäädännön mukaisia oikeuksiasi tai jos haluat perua jonkin suostumuksesi, lähetä meille sähköpostia osoitteeseen privacy@etraveli.com tai hyödynnä seuraavia yhteystietoja:

Etraveli Group AB
Att: Privacy Manager
P.O Box 1340
751 43 Uppsala
Sverige

Muutokset tietosuojakäytäntöön

Jos teemme muutoksia henkilötietojesi käsittelyyn, päivitämme tämän tietosuojakäytännön välittömästi ja julkaisemme sen tällä verkkosivustolla.

Viimeksi päivitetty: 11.7.2022

Header
Subject
Body
Footer